Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS uz mlade srpske fizičare

    Na proteklom takmičenju u Bukureštu iz fizike, srednjoškolska ekipa srpskih fizičara osvojila je čak šest medalja, jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje. Odlazak srpskih takmičara je iniciralo Društvo fizičara Srbije, dok je NIS pružio finansijsku podršku.

    Mladi fizičari u društvu dekana Fizičkog fakulteta Jablana Dojčilovića, predsednika Društva fizičara Ivana Dojčinovića, Brankice Kocić iz Ministarstva prosvete i Snežane Lakićević iz NIS-a

    Predstavnici Srbije, među kojima se osvajanjem zlatne medalje posebno istakao Milan Krstajić, za ovo takmičenje su odabrani na osnovu rezultata prošlogodišnjeg ciklusa takmičenja učenika srednjih škola. Srebrne medalje su u našoj ekipi osvojili i Emil Maid i Ilija Burić, učenici 4.razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, dok je bronza pripala Luki Bojoviću iz Beograda , Ljubici Vujović iz Prve kragujevačke gimnazije i Bojanu Rošku, učeniku Gimnazije iz Zaječara.

    Podrška NIS-a odlasku mladih fizičara u Bukurešt je početak saradnje kompanije sa Društvom fizičara Srbije, koja će obuhvatiti i organizaciju Srpske fizičke olimpijade u maju ove godine na kojoj će učestvovati 30 najboljih srednjoškolaca. Učesnicima olimpijade NIS će obezbediti i učešće u letnjoj školi za mlade naučnike – NIS Kampusu, koja će biti organizovana u avgustu u Bečićima. „Tehničke nauke su glavna pokretačka snaga u svim privredama u svetu i cilj NIS-a je da usmeri i podrži razvoj karijere mladih u ovom smeru kako u Srbiji, tako i u regionu i u Rusiji. To su ujedno kadrovi koji su neophodni za uspešan razvoj NIS-a“, ističu u ovoj naftnoj kompaniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE