Raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju

  Vlada Srbije donela je, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini, saopštilo je resorno ministarstvo.

  Usvajanje Uredbe omogućava početak isplate svih subvencija i premija u poljoprivredi i ruralnom razvoju tokom ove godine, navodi se u saopštenju i dodaje da se na taj način motivišu poljoprivredni proizvođači u Srbiji da povećaju proizvodnju, budu konkurentniji i razvijaju potencijale za plasman poljoprivrednih proizvoda na domaćem i na stranim tržištima.

  Sredstva će se, u skladu sa zakonom o podsticajima, raspoređivati za direktna plaćanja u odgovarajućim maksimalnim iznosima, za podsticajne mere ruralnog razvoja i za posebne podsticaje.

  Podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. pažljivo su koncipirani i na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje, kroz stimulisanje konkurentnosti i proizvodnje, i kao takvi su deo agrarne politike Srbije, koju karakteriše predvidivost, stabilnost i konzistentnost, navodi se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE