Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do sada APR-u podneto oko 118.500 finansijskih izveštaja

     

    Agencija za privredne registre (APR) objavila je danas da je preko interneta primila više od 94.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2012. godinu, dok je poštom stiglo oko 24.500 izveštaja.

    Rok za dostavljanje finansijskih izveštaja firmi i preduzetnika za prošlu godinu ističe 28. februara 2013. godine.

    Finansijski izveštaji se dostavljaju Agenciji isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu: Agencija za privredne registre, na odgovarajuće poštanske fahove, bez obzira da li su sastavljeni u pisanoj formi ili primenom posebne aplikacije Agencije.

    Kako se navodi, finansijski izveštaji koji su izradjeni primenom posebne aplikacije Agencije, najpre se dostavljaju preko interneta – posredstvom posebnog veb servisa, a zatim i redovnom poštom – u
    obliku štampanih obrazaca finansijskog izveštaja koji su potpisani od strane zakonskog zastupnika obveznika.

    Pravna lica i preduzetnici, koji imaju obavezu dostavljanja finansijskih izveštaja za 2012. godinu, dužni su da uz te finansijske izveštaje dostave Zahtev za registraciju finansijskog izveštaja, kao i dokaz o uplati naknade za registraciju, a obveznici koji se ne registruju u registrima koje vodi APR dostavljaju i overu potpisa zakonskog zastupnika na obrascu OP, ukoliko overa potpisa za tog zastupnika nije ranije dostavljena.

    Pod datumom prijema finansijskog izveštaja u Agenciji smatra se datum predaje finansijskog izveštaja pošti, odnosno datum sa poštanske pošiljke.

    Sve informacije o prijemu i obradi finansijskih izveštaja za 2012. godinu, o toku obrade kao i trenutnom statusu primljenih finansijskih izveštaja, ali i o sankcijama za obveznike koji uopšte ne dostave ili ne dostave blagovremeno svoje finansijske izveštaje, odnosno dostave neispravne finansijske izveštaje, objavljuju se na internet stranici, u delu "Finansijski izveštaji i bonitet".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE