Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradnja Južnog toka u Srbiji ide po planu

    „U skladu sa Akcionim planom, gradnja Južnog toka u Srbiji planirana je za januar 2014. godine, tako da projekat u potpunosti ide po planu“, istakli su u Gaspromu.

    Kako je navedeno, generalni direktor Gasproma Aleksej Miler uskoro će posetiti Srbiju i sa srpskim zvanicnicima i predstavnicima kompanija razgovarati, pre svega, o Južnom toku i snabdevanju Srbije ruskim gasom.

    Skupština Srbije usvojila je 19. februara zakon kojim se ubrzava eksproprijacija zemljišta i dobijanje dozvola za gradnju Južnog toka kroz Srbiju.

    Gasovod Južni tok dopremaće ruski gas cevovodom ispod Crnog mora, a zatim kopnenim putem preko Bugarske, Srbije, Madjarske, Slovenije i Italije do potrošača u jugoistočnoj Evropi i EU.

    Gradnja tog gasovoda vrednog oko 16 milijardi evra počela je u decembru 2012. u Rusiji, a prve količine gasa trebalo bi da budu isporučene krajem 2015. godine.

    Deonica u Srbiji duga je više od 400 kilometara, vrednost investicije je 1,7 milijardi evra, a taj deo projekta realiziju Gasprom i Srbijagas kroz zajedničku firmu Južni tok Srbija u kojoj je ruski udeo 51 odsto, a srpski 49 procenata.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE