Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici „Porečja“ traže da im država pomogne

    Radnici poljoprivrednog kombinata ‘Porečje’ Vučje traže od države i direktora zastupnika državnog kapitala da im se isplate 22 zaostale plate i obezbedi novac za obradu voćnjaka i proizvodnju.

    Štrajkački odbor ‘Porečja“ uputio je pisma Vladi Srbije, predsedniku Tomislavu Nikoliću i resornim ministarstvima u kojima ih obaveštava o veoma teškoj situaciji u nekada najuspešnijem poljoprivrednom kombinatu na jugu Srbije.

    Oni traže da im država pomogne da pokrenu proizvodnju i da im se obezbedi novac za prolećne radove u voćnjacima koji se prostiru na 600 hektara.

    ‘Radnici su očajni, jer posle neuspešne i raskinute privatizacije, očekivali su da će država da pomogne u restruktuiranju i pripremi preduzeća za prodaju, ali ništa se ne dešava evo već pet meseci. Ovo je poslednji apel državi da nam pomogne. Ako ne dobijemo pomoć, od 4. marta počećemo sa štrajkom’, kaže predsednik Samostalnog sindikata u ‘Porečju’ Rade Stojiljković.

    Poljoprivredni kombinat ‘Porečje“, pored voćnjaka ima hladnjaču, destileriju i pogon za toplu preradu voća i povrća. Aprila 2011.godine ‘Porečje’ je za 150.000 evra prodato beogradskom preduzeću ‘Agrotrejd’ a privatizacija je raskinuta oktobra prošle godine.

    U Porečju je zaposleno 230 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE