Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin i Borisov: Radovi na Južnom toku po planu

    Premijer Bugarske Bojko Borisov i ruski predsednik Vladimirom Putinom, zaključili su da radovi na projektu gasovoda „Južni tok“ napreduju prema planu.

    Kako je prenela bugarska vladina služba za odnose s javnošću, Borisov i Putin su telefonom razgovarali o bilateralnim političkim i ekonomskim vezama i pitanjima od zajedničkog interesa.

    Kako se navodi u saopštenju, koje prenosi agencija BTA, dvojica lidera su naglasili da je trgovinska razmena Bugarske i Rusije u poslednje dve godine uvećana za 30 odsto, a razgovarali su i o napretku realizacije projekta gasovoda Južni tok, zaključivši da radovi napreduju prema planu.

    Borisov je, na konferenciji za štampu nakon razgovora, rekao da su ga Putin i premijer Rusije Dmitrij Medvedev pozvali da poseti Moskvu u cilju razgovora o otkazivanju sudskog procesa u vezi sa opremom koju je Bugarska naručila za projekat izgradnje nuklearne elektrane Belene, od kog se kasnije odustalo.

    „Tu mehanizaciju mogu zajedno da prodaju Bugarska i Rusija, ili ona može, kao što je Bugarska predložila, da bude upotrebljena u izgradnji novog reaktora u postojećem postrojenju Kozloduj“, rekao je premijer, dodajući da je potrebno pronaći rešenje da bi se izbeglo suđenje i troškovi od više milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE