Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompetitivnost srpskih radnika – mamac za strane investitore

    Radnici i rukovodstvo u kompanijama u Srbiji daleko su kompetitivniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji jugoistočne Evrope, i zbog toga je važno da Srbija iskoristi te potencijale kako bi privukla strane investitore, poručio je direktor i vlasnik američke kompanije ‘Clean Earth Capita'“ Filip Harold Bej.

    Bej, koji ima višegodišnje iskustvo rada u svim zemljama jugoistočne Evrope, rekao je za Tanjug da će glavni izazov u naredne dve godine biti da poslovna zajednica u Srbiji sarađuje sa vladom.

    Što se tiče poslovnih prilika u Srbiji, Tanjugov sagovornik smatra da treba više da se govori o pozitivnim primerima i tako doprinese poboljšanju „slike Srbije“ u svetu, a ne samo o brendiranju kompanijskih proizvoda. On je rekao da je važno promovisati uspešne modele poslovanja u Srbiji kako bi se privukao što veći broj stranih investitora.

    Govoreći o poslovanju svoje kompanije u Srbiji, Bej je rekao da je do sada uloženo 16,5 miliona evra za građevinski projekat u Nišu i kada izgradnja objekata bude završena za osam godina, ta investicija premašiće 120 miliona evra.

    Kompanija „Clean Earth Capital“ kupila je ranije zemljište nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ u Nišu za oko 1,5 miliona evra. Na površini od 15 hektara planira se izgradnja stranog univerziteta, hotela, šoping mola, kao i stambenog bloka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE