Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodik: Zarubežnjeft želi obnavljanje rafinerija u BiH

    Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su predstavnici ruske kompanije „Zarubežnjeft“ potvrdili da žele da nastave projekte revitalizacije Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja u Modriči.

    Dodik, koji se u subotu u Moskvi sastao s novim direktorom „Zarubežnjefta“ Sergejem Kudrjašovim, rekao je da je potvrđeno zajedničko opredeljenje za uspeh projekata u vezi rafinerija nafte i benzinskih pumpi u Republici Srpskoj.

    „Važno je da smo čuli potvrdu uspešnog nastavka saradnje na revitalizaciji rafinerija u Brodu i u Modriči. Postoji veliki interes i optimizam što se tiče ruske strane u vezi realizacije tog projekta“, kazao je Dodik.

    Prema njegovim rečima, i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, s kojim se u petak sastao, gotovo u detalje je upoznat o tom projektu i mestima gde se nalaze rafinerije.

    „Očigledno je da i najviši vrh ruske vlasti ima dovoljno informacija o tom projektu koji je za nas strateški važan, a vidljivo je da je i za rusku stranu jedan od prioriteta na tom prostoru“, dodao je Dodik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE