Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ove nedelje odluka o dolasku misije MMF

    Stalni predstavnik Medjunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik najavio je da bi ove nedelje mogla biti doneta odluka kada će misija te finansijske institucije doći u Srbiju.

    Lisovolik je dnevnom listu Blic od ponedeljka rekao da je dug od preko 60 odsto bruto društvenog proizvoda visok za zemlju na nivou razvoja na kojem je Srbija zbog čega je potrebno da zemlja primeni program koji vodi ka smanjenju budžetskog deficita i koji će omogućiti privredni rast.

    Upitan o garancijama koje je država dala javnim preduzećima „Srbijagas“, „Galenika“ i „Jat“ za kredite, Lisovolik je rekao da ta preduzeća moraju da se dovedu u red sveobuhvatnim paketom reformi, jer im rastu troškovi poslovanja.

    „Taj paket reformi obuhvata rezanje troškova, što bi moralo da prati i limitiranje broja zaposlenih i plata. Ostaje da vidimo da li će te reforme biti sprovedene i koliko efikasno“, rekao je Lisovolik.

    Upitan da li postoji mogućnost da MMF napusti Srbiju ako se ne usaglasi novi aranžman, on je rekao da Srbija ostaje zemlja članica MMF-a bez obzira na status pregovora i da će uvek postojati neka forma dijaloga i saradnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE