Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić najavio posao vredan milijardu evra

    Jedna velika domaća kompanija treba da potpiše ugovor vredan milijardu dolara za izgradnju vojno-medicinskih kapaciteta u jednoj afričkoj državi.

    Kako je najavio ministar odbrane Aleksandar Vučić, Srbija nikada nije imala više ponuda iz inostranstva za izgradnju vojno-medicinskih kapaciteta i prodaju oružja, zbog čega se, u okviru reforme sistema odbrane, u budućnosti najviše mora raditi na obrazovanju i osvajanju novih znanja u vojsci i namenskoj industriji.

    „Možemo da se ponosimo ljudima koji su u stanju, ne samo da na visokom tehničkom nivou unapredjuju naše naoružanje, već i da kombinujući ruske i NATO standarde ponude nešto novo što bi bilo interesantno na tržištima širom sveta“, rekao je Vučić obraćajući se polaznicima druge klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, generalštabnog i komandno-štabnog usavršavanja.

    On je, medjutim, konstatovao da u delovima namenske industrije i dalje vlada mentalitet iz prošlosti, i da menadžment nekih fabrika i dalje ne pokazuje inicijativu već očekuje da Ministarstvo odbrane brine o ocijalnm potrebama njihovih radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE