Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta vaš sto govori o vama?

    Pogledajte svoj radni sto. Da li je na njemu hrpa papira? Da li ste pretrpani fotografijama i ukrasima? Da nije možda uredno kao u apoteci? Način na koji organizujete vaš sto odličan je izvor informacija o tome ko ste i kakvi ste.

    Uređenje radnog stola zaposlenih može veoma da koristi šefovima kako bi ih još bolje upoznali. Prema psihologu Sem Gosling svako želi da ga upoznaju i svi smo srećniji i produktivniji kada nas drugi znaju baš onakve kakvi smo. Ona se i bavila ovom temom u knjizi „Šta vaše stvari govore o vama“ koju je objavila pre tri godine.

    Pogledajte stolove vaših zaposlenih i kolega.
     
    Ako je uredan, složen i organizovan, u pitanju je samosvesna osoba, na koju možete da se oslonite, odgovorna je, ali i osetljiva i verovatno poštena. Na stolu je često kalendar što opet govori o preciznosti. Ali, Gosling ističe i da neuredne stolove ne treba kritikovati i njihove vlasnike karakterisati kao neodgovorne. Kreativci često na stolu postavljaju „red“ samo njima poznat koji nije ostatku sveta prijatan prizor.

    Stolovi sa retkim detaljima, umetninama i unikatnim predmetima govore o ljudima otvorenim za nove ideje koji su često kreativci. Primer kompanije Etsy koja svojim zaposlenima daje 100 dolara kako bi uredili svoj radni sto i time ispoljili svoju ličnost, govori o značaju uređenja radnog stola koji po Goslingovoj podstiču kreativnost.

    Motivacioni tekstovi i mudre izreke otkrivaju potencijalno neurotičnu osobu. Ona voli zajednicu, voli da se druži i često je veoma uspešna u poslu. Ne brinite zbog ove kategorizacije „neurotična“. Za posao ne morate da brinete.

    „Otvoren“ sto i radni prostor. Kada je na stolu posuda sa bombonama, kraj stola udobna stolica i vrata kancelarije su često otvorena, znajte da se radi o ekstrovertu – komunikativnoj i otvrenoj osobi koja svakome želi dobrodošlicu i voli posetioce. Ovakvi zaposleni često imaju otvoren put ka unapređenju i novim poslovnim šansama.
    M.P.

    Pročitajte i ovo:



    Šta zaboravni moraju imati u kancelariji?

    Prizovite uspeh feng šui pravilima za kancelariju




    Radni sto, pa još inspirativan

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE