Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS planira investicije od 1,5 mlrd. evra

  Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko kaže da je 2012. godina najuspešnija u istoriji te kompanije.

  Kravčenko je najavio da će NIS u naredne tri godine investirati oko 1,5 milijardi evra u sve delatnosti. On je rekao da su ovogodišnje investicije NIS-a, u vrednosti 50 milijardi dinara, uvećane za 40 odsto u odnosu na prošlogodišnji nivo.

  „Sa radošću mogu da kažem da je 2012. godina najuspešnija u istoriji kompanije, iako priznajem da nije bila ni malo laka, pre svega zbog ekonomske krize i slabljenja domaće valute. Uprkos svemu, uspeli smo da ostvarimo većinu ciljeva, dokazavši se upravo kada je bilo najteže“, istakao je Karavčenko u izjavi Tanjugu.

  Kravčenko je zahvalio akcionarima NIS-a, pre svega Vladi Srbije i Gaspromnjeftu, na snažnoj podršci koju daju NIS-u i zahvaljujući tome kompanija sada ima dobre poslovne rezultate.

  „NIS je danas stabilna kompanija i srećan sam što ima veliki doprinos u privrednom životu Srbije. To najbolje pokazuje podatak da ćemo ove godine u budžet Srbije uplatiti znatno više nego prošle, tačnije – oko 90 milijardi dinara,“ precizirao je Kravčenko.

  On je ukazao, govoreći o poslovnim rezultatima u ovoj godini, da je u 2012. završena rekonstrukcija Rafinerije nafte Pančevo, što će iduće godine omogućiti značajan izvoz goriva evro kvaliteta u vrednosti od oko 400 miliona evra, pre svega u susedne zemlje, u BiH, Bugarsku i Rumuniju.

  U skladu sa tim planom, već smo kupili skoro sto benzinskih stanica i prodajnih lokacija u zemljama u okruženju, a u Srbiji smo modernizovali više od 200 benzinskih stanica i nedavno otvorili prvu „Gasprom“ benzinsku stanicu u Srbiji i Rumuniji, dodao je direktor NIS-a.

  „U Novu godinu ulazimo sa optimizmom i siguran sam da ćemo narednih godina imati još mnogo lepih vesti za naše potrošače. Srbiji želim da nadje ekonomska rešenja za izlazak iz krize i ojača svoj uticaj na Balkanu, u čemu će joj NIS svesrdno pomagati,“ poručio je generalni direktor NIS-a.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE