Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog šeika se odlaže prodaja Kraljičine plaže?

  Ime eventualnog kupca Kraljičine plaže, koja se nalazi na granici budvanske i barske opštine, između Buljarice i Čanja, neće biti poznato 5. januara naredne godine kako je to ranije najavljeno, pišu Novosti.

  Međunarodni tender, kojim se zainteresovanim investitorima nudi zemljište uz plažu površine 425.000 kvadratnih metara, produžen je do 11. februara. Da li rok produžavaju praznici koji slede ili se pak čeka na veći broj ponuda, zasad se ne zna.

  Opštini Budva pripada 188.779 metara kvadratnih na ovoj atraktivnoj lokaciji. Početna cena je 50 evra po kvadratu, što je nešto manje od 9,5 miliona evra. Očekuje se da od prodaje te zemlje Budva inkasira nešto više, oko 10 miliona evra. Povelika suma pripašće i opštini Bar.

  Pre raspisivanja tendera, prošle jeseni, obavljena je potrebna procedura. Dobijeno je zeleno svetlo od crnogorske vlade, takođe i lokalnog parlamenta, koji je definisao početnu cenu. Kako je saopšteno novinarima, pravo učešća na tenderu imaju firme i pojedinci koji uplate depozit od 500.000 evra, odnosno dostave bančinu garanciju na taj iznos.

  Uslov je i dokumentacija, iz koje treba da se vidi da su u proteklih šest godina imali iskustvo od najmanje tri godine upravljanja i investiranja, odnosno gradnje turističkih i stambenih objekata ukupne bruto površine 300.000 kvadratnih metara i vrednosti od 150 miliona evra. Pravo da konkurišu imaju i drugi koji dostave garancije da su finansijski sposobni za realizaciju predviđenog kompleksa.

  U zaleđu Kraljičine plaže, koja je dobila ime po crnogorskoj kraljici Mileni, ženi knjaza, potom i kralja Nikole Prvog Petrovića, nakon što se Crna Gora „venčala“ sa morem, predviđena je izgradnja atraktivnog turističko-stambenog kompleksa. U više navrata je saopšteno da su za kupovinu zemljišta i gradnju zainteresovani šeici s Bliskog istoka.

  Da li će oni imati najbolju ponudu na tenderu, kako se očekuje, ili će biti i drugih, zanimljivih prijava, znaće se polovinom februara naredne godine, pišu Novosti.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE