Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako bi to izgledalo da vam je Opra šef?

    Dženet Li je dizajnerka enterijera. Jedna od mnogih. Ali, sa jednom razlikom – godinama je radila u timu Opre Vinfri. Posao o kojem mnogi sanjaju. Da li je Opra zaista tako srdačna, nesebična i saosećajna kakvom se predstavljala u svojim emisijama ili je to samo iskusan televizijski scenario za široke narodne mase? Kakva je u stvari Opra kao šef, koleginica, gazdarica i medijski milionerski gigant?

    Bira samo najbolje. Dženet Li kaže da samo zaposlenje u Oprinom timu podrazumeva da radite sa najboljim od najboljih. Bilo da su u pitanju dizajneri, organizatori, prelamači, majstori rasvete ili nosači, od njih boljih nema. Svi su joj vrlo privrženi i trude se da je ne razočaraju. Džesika kaže da je velika čast raditi sa ovakvom ekipom, ali je tolika i odgovornost.

    Brižna je. Iako je milijarderka i ima mnogo saradnika, veoma je zanima sve vezano za svakog od njih. Dženet kaže da svakome zna ime i da je to neverovatno. „Ne samo da je znala moje ime, već je bila u toku i sa poslovima na kojima radim i koje imam u planu. Znala je čak i iz kog sam grada došla i pitala me kako se snalazim. To je čudo! A njen se posao širio svakog dana i imala je oko sebe sve više ljudi koji su radili za nju“, rekla je Dženet Li.

    Sa obe noge na zemlji. Opra se često pojavi u kafeteriji bez šminke i naruči tost. „Viđali smo je i sa viklerima na glavi i u trenerci. To je čini tako pristupačnom i normalnom da je svi volimo zbog toga“, priseća se Dženet.

    Primer za sve. Dženet kaže da je pravo uživanje raditi za nekoga ko vam je zapravo model u svakom smislu, a pre svega u poslovnom. Ona je lider koji daje primer svima. Nikada ne diže ton, radi punog srca, predano i vredno i svi je ostali slede ne žaleći se.

    Svako zaslužuje poštovanje. Od vratara i radnika na parkingu do njenih najbližih saradnika – svi zaslužuju jednako poštovanje. „Kada budem imala svoju firmu, nadam se da ću uspeti da sprovodim ovakve menadžerske principe koje Opra sledi i na kojima su joj svi veoma zahvalni“, ističe Dženet.

    Svesna je zalaganja zaposlenih i zahvaljuje im se. Opra često javno priznaje i hvali trud i rad svojih ljudi. „Posle uspešne emisije ili projekta, insistira da se zajedno fotografišemo, uplaćuje nam zajednička putovanja (bez obzira na funkciju zaposlenog) na koje možemo da povedemo i porodicu, ume svoju zahvalnost i novčano da izrazi. Kada se završi radni dan, imam osećaj da znam za šta radim i da to neko vidi i ceni“, s ponosom ističe Dženet Li.

    Svoje saradnike poziva u kuću. „Jednog 11. septembra uradili smo odličan šou i svi smo bili ponosni, ali i tužni zbog datuma i godišnjice. Sve nas je povela u svoju kuću i priredila predivnu večeru. To se ne zaboravlja…“, priseća se Dženet Li ponosna na svog poslodavca, šefa, megazvezdu Opru Vinfri koja je, očigledno, većini svojih zaposlenih menadžerski uzor. Ili je i Dženet Li samo deo scenarija megalomanskog projekta „Opra Vinfri“?
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE