Telenor fondacija nagradila najbolje diplomce

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Telenor fondacija nagradila najbolje diplomce

  Telenor fondacija šesti put zaredom tradicionalno je dodelila nagradu “Prof. dr Ilija Stojanović” najboljim diplomcima odseka za telekomunikacije, autorima najboljih studentskih radova konferencije TELFOR 2012 i autorima najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu.

  Nagrade su uručene na Svečanoj akademiji povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, a uručili su ih prof. dr Branko Kovačević, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Ingeborg Ofsthus, izvršni direktor tehnike Telenor d.o.o.

  Najbolji diplomirani studenti za 2011/2012. godinu su Ana Anastasijević sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Nemanja Zdravković sa Elektronskog fakulteta u Nišu i Vladimir Ostojić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Kao nagradu za svoj uspeh od Telenor fondacije dobili su po 1000 evra, tablet Samsung Galaxy Note 10.1 i neograničeno korišćenje interneta na godinu dana.

  Tri nagrađena studentska rada sa TELFOR konferencije su: “A practical realisation of kNN indoor positioning model for GSM” Ane Anastasijević, “Jedan pristup detekciji osmeha” Jovane Malešević i Jovane Jojić i “Efficiency Analysis of one Class of Uniform Linear Phase Filter Banks” Radoslava Pantića, sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

  Nagradu za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu dobili su Miloš Borenović, Aleksandar Nešković i Đurađ Budimir za “Space Partitioning Strategies for Indoor Wlan Positioning with Cascade-connected ANN Structures” i “Multi-system-multi-operator localization in PLMN using neural networks”.

  “Telenor fondacija uvek podržava uspešne studente, posebno u oblasti telekomunikacija jer želimo da im pomognemo da nastave svoj naučni i stvaralački rad i ujedno pokažemo da se trud, zalaganje i znanje uvek vrednuju. Nadamo se da će nagrade podstaći mlade ljude da ostanu u Srbiji, budu u koraku sa modernim tehnologijama i iskoriste ih u svom razvoju”, rekla je Ingeborg Ofsthus, izvršni direktor tehnike Telenor d.o.o.

  Telenor fondacija ustanovila je nagradu “Prof. dr Ilija Stojanović” 2007. godine u znak sećanja na akademika profesora dr Iliju Stojanovića, koji je dao i veliki doprinos razvoju kompanije Telenor. Bio je pionir modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE