Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koncert Green Day 27.maja u Beogradu

    Jedan od najvećih aktuelnih rok bendova današnjice Green Day nastupiće 27. maja 2013. godine u okviru koncertnog spektakla „Calling“ u velikom parku Donjeg grada, ispod bedema Beogradske tvrđave.

    Biće to njihov jedini i premijerni nastup u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojim promovišu svoj trostruki album. Maratonska gitarska žurka u parku ispod tvrđave, prikazaće još nekoliko odličnih bendova na, prema mišljenju mnogih, najatraktivnoj lokaciji za koncerte u Beogradu!

    Osnovani u Ist beju u Kaliforniji 1987. godine, Green Day danas iza sebe imaju 11 studijskih albuma, prodatih u preko 65 miliona primeraka. Vlasnici su čak pet Gremi i nekolicine MTV nagrada, u kategorijama za najbolji rok bend, album, spot i dr.

    Green Day su danas bez sumnje na vrhuncu popularnosti. Sa preko 26 miliona fanova na Fejsbuku, i više od 2 miliona folovera na Tviteru, te blizu milijardu pregleda u zbiru na Jutjubu, američki pank-rokeri predstavljaju jedan od najpopularnijih svetskih bendova današnjice!

    Trenutno su na velikoj stadionskoj turneji, na kojoj će održati nekoliko velikih koncerata u Evropi, od novog londonskog Emirates stadiona, preko gigantskih Rock Im Park i Rock am Ring festivala u Nemačkoj, Rock Werchter festivala u Belgiji, Pinkpop festivala u Holandiji, pa sve do Olimpijskog stadiona u Moskvi.

    Na svim festivalima na kojima će nastupiti sledeće godine, Green Day nose program kao hedlajneri, što će biti slučaj i na beogradskom Calling-u.

    Ove godine, u svom prvom izdanju, „Belgrade Calling“ festival se održao od 27. do 30. juna na Ušću, kada su pored ostalih nastupili Ozzy Osbourne and Friends, Faith No More, Jessie J, Orbital, Public Enemy, The Cult i drugi…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE