Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas rezultati inspekcijskih kontrola merkantilnog kukuruza

    Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održaće danas konferenciju za medije, na kojoj će objaviti rezultate vanrednih inspekcijskih kontrola merkantilnog kukuruza.

    Novinarima će se obratiti načelnik poljoprivredne inspekcije Nenad Katanić, u prisustvu državnog sekretara Danila Golubovića.

    Državni sekretar Dejan Krnjajić prošle nedelje rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede formiralo radnu grupu koja će utvrditi stepen zaraženosti ovogodišnjjeg roda kukuruza aflatoksinom i da će javnost ove nedelje biti obaveštena o rezultatima ispitivanja.

    On je istakao da će biti kontrolisan jako veliki broj uzoraka, kako iz državnih skladišta, tako i od svih velikih proizvođača, a vanredni monitoring će biti finansiran iz budžeta Republike Srbije.

    „Svi oni, kod kojih je ustanovljena povećana koncentracija aflatoksina, moraće da sprovedu određene mere, a država će vrlo rigorozno da izađe na kraj sa svima onima koji su ugrozili bezbednost stanovništva“, najavio je tada Krnjajić u pauzi nacionalne konferencije posvećene svinjskoj kugi i besnilu.

    Krnjajić je ukazao da slučaj zaraženog kukuruza u Srbiji nije izolovan, već da se sa njim suočavaju i zemlje u regionu, zbog ovogodišnje suše.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE