Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Banka matičnih ćelija 2013.

    Raduje nas da će naša zemlja konačno dobiti javnu i porodičnu banku matičnih ćelija. Udruženje poslovnih žena Srbije i njegove članice podržavaju ovu inicijativu, jer ovim potezom država investira u ono što je svima najvažnije – u budućnost i zdravlje svojih stanovnika. Čuvanje matičnih ćelija u javnoj banci to će biti besplatno, za razliku od privatnih banaka, gde je koštalo oko 1.800 evra.

    „Lečenje matičnim ćelijama predstavlja medicinu budućnosti. Danas se oko 75 različitih „zloćudnih“ oboljenja leči uz pomoć ćelija iz pupčane vrpce novorođenčeta. Nažalost, mnogim obolelim građanima Srbije, od kojih veliki broj čine žene i deca, ovakva vrsta pomoći je bila nedostupna zbog visoke cene. Ne samo da su morali da plaćaju oko 1500 evra za deponovanje matičnih ćelija, nego još dodatnih 20% PDV-a, što je za one koji se bore sa zaista teškim bolestima i plaćaju skupa lečenja, prestavljalo značajnu stavku“, istakla je Dragica Božinović, vlasnica šabačke kompanije „Novitas“ i članica Udruženja poslovnih žena Srbije.

    Kako bi što većem broju ljudi ovakav način lečenja postao dostupniji, Udruženje poslovnih žena Srbije je pokrenulo inicijativu u avgustu ove godine „Jeftinije do matičnih ćelija“ za oslobađanje od plaćanja PDV-a. Podršku ovoj inicijativi tada su dala brojna partnerska Udruženja poslovnih žena iz gotovo cele Srbije, kompanije, institucije i mediji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE