Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ‘Najgori opis seksa’ za kanadsku autorku

    Književni magazin „Literary Review“ proglasio je pobednika najgoreg literarnog opisa seksa u 2012. godini a „laskavu“ nagradu odnela je knjiga Nensi Hjuston „Infrared“.

    Više nema nagađanja, stigli su rezultati – knjiga kanadske autorke Nensi Hjuston „Infrared“ pobedila je u izboru najgoreg opusa seksa za 2012. godinu. Ova, 14. knjiga kanadske spisateljice, govori o ženi koja voli da fotografiše svoje ljubavnike u naletu strasti.

    Hjustonova, koja sada živi u Parizu, je bila ili previše zauzeta ili previše stidljiva da prisustvuje ceremoniji koja se održala u Londonu i brojala 400 zvanica koje su nazdravile u njenu čast.

    Knjige za koje su svi navijali da se nađu među nominovanima, „Upražnjeno mesto“ Dž. K. Rouling i trilogija „Pedeset nijansi“ E L Džejms, nisu bile dovoljno loše napisane ili su sadržale delove pornografske i erotske književnosti, što je propozicijama zabranjeno.

    Nagradu, koju je uručila glumica Samanta Bond, je u ime Hjustonove preuzeo izdavač – Atlantik ali je autorka poslala kratku izjavu: „Nadam se da će ova nagrada podstaći hiljade britanskih žena da se fokusiraju na fotografije svojih ljubavnika i njihovih tela“.

    Lista kandidata je izgledala ovako:

    „The Yips“ – Nicola Barker
    „The Adventuress“ – Nicholas Coleridge
    „Infrared“ – Nancy Huston
    „Rare Earth“ – Paul Mason
    „Noughties“ – Ben Masters
    „The Quiddity of Will Self“ – Sam Mills
    „The Divine Comedy“ – Craig Raine
    „Back to Blood“ – Tom Wolfe

    Odabrani deo pobedničke knjige možete pročitati u originalu na stranici Guardiana.

    Prošlogodišnji dobitnik ove „nagrade“ bio je američki pisac Dejvid Guterson, a u užem izboru za našli su se i Haruki Murakami, Stiven King, Sebastijan Beri, Džejms Frej i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE