Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Moskva troši više gasa nego Evropa

  Moskva troši više gasa nego Evropa, rekao je generalni direktor „Mosgasa“ Hasan Hasanhadžijev, a prenosi Interfaks.

  Prema njegovim rečima, „Mosgas“ je najveći potrošač u distributivnoj gasnoj mreži Rusije, sa maksimalnom potrošnjom pri jakim mrazevima od 29 milijardi kubnih metara goriva.

  „Evropa ne troši toliko koliko troši Moskva“, zaključio je Hasanhadžijev.

  U 2010. godini potrošnja gasa u zemljama EU bila je 470 milijardi kubnih metara. Prema podacima „Statističkog pregleda svetske energetike“ koji je sastavio britanski „British petroleum“ (BP), najveći potrošači prirodnog gasa u Evropi su Velika Britanija (80 milijardi kubnih metara), Nemačka (72 milijarde), Italija (71 milijarda) i Francuska (40 milijardi kubnih metara).

  Više od Moskve godišnje troše i Holandija (38 milijardi) i Španija (32 milijarde kubnih metara). Radi poređenja potrošnju gasa u celoj Rusiji BP je procenio na 424 milijardi kubnih metara.

  Moskovske vlasti su 2009. godine prognozirale da će potrošnja gasa u prestonici, ukoliko se ne donesu mere za uštedu energije, do 2020. godine porasti sa 30 milijardi na 36 milijardi kubnih metara. Tada je postavljen zadatak da se do tada smanji potrošnja na 26 milijardi kubnih metara gasa.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE