Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS širi mrežu benzinskih stanica na susedne zemlje

  „Naftna industrija Srbije“ (NIS) objavila je danas da planira da 2013. godine poveća prodaju u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini i da u tim zemljama na kraju iduće godine ima najmanje 100 benzinskih stanica.

  Pored razvoja prodaje na domaćem tržištu naftnih derivata, Poslovni plan NIS-a za 2013. godinu predviđa i povećane prodaje u susednim zemaljama, piše u saopštenju naftne čiji je većinski vlasnik ruski „Gazprom Neft“.

  NIS na sajtu (www.nis.rs) navodi da sa 332 benzinske stanice, šest auto-punilišta za TNG i šest prodavnica boca, već ima najveću mrežu u Srbiji.

  Poslovnim planom NIS-a, koji je 27. novembra utvrdio Odbor direktora predviđeno je ulaganje u razvoj poslovanja od najmanje 50 milijardi dinara.

  Značajan deo investicija biće u razvoj maloprodajne mreže i istraživanje nafte i gasa. Cilj NIS-a je i razvoj resursne baze za 10% 2013. godine.

  Predvođeno je da se 2013. godine obimi prerade nafte u rafinerijama NIS poveća na oko 3,4 miliona tona nafte što je 40 odsto više nego ove godine.

  Zahvaljujući modernizaciji Rafinerije nafte u Pančevu NIS će obezbediti i rast proizvodnje motornih goriva, u skladu sa standardom „evro 5“.

  Na sednici Odbora direktora usvojen je Finansijski izveštaj za devet meseci 2012. godine, kao i izveštaj o radu kompanije za treći kvartal.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE