Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro usvajanje predloga Zakona o podsticajima

  Vlada Srbije trebalo bi na sledećoj sednici da usvoji predlog Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, najavio je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

  Nakon što vlada usvoji taj dokument, on će po hitnom postupku biti upućen u skupštinsku proceduru i očekuje se da će već od 1. januara, moći da se primenjuje, rekao je Knežević novinarima.

  On je podsetio da je javna rasprava o nacrtu tog Zakona već završena, te da Ministarstvo trenutno razmatra primedbe i uvrstilo je dosta stvari, za koje je primećeno da će pospešiti sve ono što smo želeli da uradimo u poljoprivredi.

  Knežević je naglasio da je reč o sistemskom i jednom od najvažnijih zakona, koji će u velikoj meri doprineti da naši poljoprivrednici imaju stabilnost i mogu da planiraju svoju proizvodnju u narednom periodu.

  Osvrnuvši se na isplatu subvencija u 2012. godini, Knežević je podvukao da je Ministarstvo u toku ove godine, uspelo da isplati sve obaveze za tekuću i dugovanja iz prethodne godine, tako da će u 2013. ući bez ikakvih dugova.

  Knežević je ukazao na to da Zakon o podsticajima ima tačno utvrđenu dinamiku isplate subvencija i istakao da će one biti isplaćivane u rokovima, koji su optimalni da bi se ostvarili najveći mogući prinosi.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE