Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dunkermotoren počeo proizvodnju u Subotici

    U novoj hali Slobodne zone u Subotici je obeležen početak rada nemačkog proizvodjača eletromotora Dunkermotoren, koji nedeljno proizvodi oko 4.000 motora.

    „Dunkermotoren je prvo preduzeće koje je investiralo u Suboticu od kako je pre dve godine grad počeo sa primenom nove strategije privlačenja investicija baziranih na besplatnom infrastrukturno opremljenom zemljištu“, rekao je novinarima gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

    Dunkermotoren u novoj hali Slobodne zone u Subotici zapošljava 75 ljudi, dok se nova radna mesta očekuju početkom naredne godine, rečeno je na otvaranju.

    Osim pogona za proizvodnju malih elektromotora, Dunkermotoren je u sklopu ove hale otvorio i razvojni centar u kojem se radi na razvoju novih proizvoda cele grupacije, koja u okviru američkog Amateka ima proizvodne pogone širom sveta.

    Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm je uz predstavnike Slobodne zone Subotica, lokalne samouprave i nemačkog Dunkermotorena ozvaničio početak rada nemačkog proizvodjača elektromotora u novoj fabrici Slobodne zone u Subotici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE