Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dačić: Uskoro gasni sporazum sa Italijom

  Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će u najskorije vreme Srbija ratifikovati gasni sporazum sa Italijom.

  Na pitanje zašto to još nije učinjeno i u čemu je problem premijer je rekao da treba sravniti i uskladiti anekse shodno vidjenjima Italije, Srbije, Republike Srpske i Crne Gore koje takođe učestvuju u njemu.

  Dačić je naglasio da je ministarki energetike naložio da u toku naredne nedelje pošalje u Italiju ekipu da se ta pitanja razmotre.

  „Ratifikacija će biti veoma brzo jer je to naš interes. Čvrsto stojimo iza tog sporazuma „, rekao je Dačić posle štanka sa šefom italijanske diplomatije Djuliom Tercijem.

  Premijer je rekao da je Italija za Srbiju jedan od najvažnijih trgovinskih partnera i poručio italijanskim radnicima da Srbija ne želi da im otima radna mesta.

  „Italija je posle Nemačke i Rusije najveći srpski trovinski partner. Te mogućnosti za saradnju mogu biti i još veće. U poslednih 10 godina u Srbiju je iz Italije investirano 800 miliona evra, u Srbiji su prisutne brojne italijanske kompanije“, podsetio je premijer Srbije.

  On je italijanskim radnicima uputio jasnu poruku da Srbija ne želi da njima otima radna mesta, već da pomogne da ostvare veći profit i da njihova radna mesta imaju veću sigurnost.

  „Ne bih želeo da tu bude nekog negativnog prizvuka“, dodao je Dačić. On je naglasio da će Fijat u Srbiji biti ove i naredne godine najveći izvoznik. “To nije samo italijanski Fijat, već i domaća kompanija“, rekao je Dačić

  Govoreći o narednom samitu vlada dveju država Dačić je rekao da će on biti naredne godine a da vreme održavanja zavisi od izbora u Italiji.

  Italijanski ministar je ukazao na strateško partnerstvo koje postoji između dve zemlje, kao i na to da je Italija treći trgovinski partner Srbije i da dve zemlje imaju obim trgovinske razmene dve milijarde evra.

  Izuzetno su važne i italijanske investicije, dodao je Terci, podsetivši da u Srbiji posluje 500 italijanskih preduzeća u kojima radi 20.000 radnika. On je još izrazio očekivanje da će Srbija učestvovati na izložbi EXPO 2015. u Italiji, što je Dačić i potvrdio.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE