Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 serija koje svaka poslovna žena mora da odgleda

  Od advokatica i spisateljica do doktorki, neki od najvažnijih ženskih likova u savemenoj pop kulturi pojavljuju se na malim ekranima. Oni ulaze u naš život iz nedelje u nedelju i čine da se sa njima saosećamo dok gledamo kako se bore da prežive svakodnevicu – na poslu i sa kolegama, u kući i sa partnerima i decom. A Evo nekih serija koje svaka uspešna žena treba da pogleda.

  1. Ali Mekbil (1997-2002)

  ali-mekbil-printscreen„Ako žena zaista želi da promeni društvo ona to može. Ja to želim. Samo moram prvo da se udam.“ Ali Mekbil

  Ovo je stara, ali dobra serija koju vrlo lako možete naći na intenetu. Ali Mekbil je revolucionarna serija jer pokazuje veoma pametne, nezavisne žene koje su strah i trepet u sudnici, ali u potpunosti izgubljene kada je u pitanju njihov ljubavni život. I to rade u mini suknjama! Neki će reći, kao što je to rekao i časopis Tajm (Time) na naslovnici iz 1988. godine da ona predstavlja propast feminizma upravo zbog opsesije glavne junakinje da nađe partnera i njenog izazovnog načina oblačenja. Međutim, serija prikazuje stvarnu ženu koja zapravo želi da ima sve – i posao i porodicu.

  2. Skandal (2012 – još se prikazuje)

  „To je prljava mala tajna. A prljave male tajne uvek isplivaju na površinu.“ Olivija Poup

  skandal-printscreenNe samo da je Skandal (Scandal) prva serija koja prikazuje Afroamerikanku kao glavnu junakinju u poslednjih četrdeset godina, nego je to i dobra serija jer prati život žene koja želi da uspe u poslu. Keri Vašington (Kerry Washington) tumači ulogu Olivije Poup, odgovorne žene za komunikaciju u Beloj kući, a taj posao napušta kako bi osnovala sopstvenu firmu za menadžment kriznih situacija. Tada otkriva da svoju prošlost nije ostavila za sobom (kao što je to njena veza sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država). Serija je odlična jer je Poupova veoma moćna žena koja zna da iskoristi uticaj koji poseduje.

  3. Seks i grad (1988-2004)

  „Najuzbudljivija, izazovnija i najvažnija veza koju neko može da ima jeste veza sa samim sobom. I ako pronađeš nekoga ko voli ono što ti voliš, pa, to je onda sjajno.“ Keri Bredšo

  seks-grad1Da, radnja serije se uglavnom „vrti“ oko seksa, ali je u njoj mnogo toga rečeno o poslovnim ženama koje se suočavaju sa stereotipom usedelice i žene usmerene na karijeru. U njoj žene govore o društvu, seksu i vezama na način koji do tada nije viđen. Prava romansa u seriji se odigrava između četiri žene i njihovog odnosa sa čarobnim gradom, Njujorkom. Sve one su želele da ostvare svoje snove, a momak je bio samo dodatak tome.

  4. Dobra žena (2009 – i dalje se prikazuje)

  „Gde nalaziš da je naš posao pogrešan?“ Alisija Florik

  good-wife-printscreenDobra žena (The Good Wife) je odlična serija sa odličnim primerom koji pokazuje da žena može ponovo uspešno da se vrati svojoj karijeri nakon što je uzela slobodno vreme da bi odgajila decu. Alisija je bila advokat i nakon nekoliko godina je napustila posao da bi se posvetila deci i podržala muža, političara u usponu. Autori serije se nisu plašili da pokažu očigledan seksizam u određenim industrijama.

  5. Političke životinje (2012)

  „Ponovo ću se kandidovati za predsednika, i ovaj put ću pobediti.“ Ilejn Beriš

  political-animals-printscreenOva mini serija je napravila debi 2012. godine, i potom prestala da se prikazuje, ali je načinila veliki uspeh. Sigorni Viver (Sigourney Weaver) je igrala ambicioznu i veličanstvenu Ilejn Beriš. U seriji, njen lik prihvata predsednikov poziv da postane državni sekretar nakon što je izgubila trku u predsedničkim izborima. Takođe, ona se razvodi od muža, bivšeg predsednika i preljubnika. Zvuči li poznato?
  Serija stavlja fokus na borbu glavne junakinje da se izbori sa zahtevima Vašngtona i njene komplikovane porodice, dva sina – jedan koji joj pomaže u napredovanju na političkoj sceni i drugog koji donosi dosta problema.

  Izvor: BIZLife, levo.com

  Foto: Printscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE