Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Senić: Povlačenje države iz biznisa

  Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić izjavio je danas da je cilj države povlačenje iz biznisa u naredom periodu i da vrši svoju osnovnu funkciju – stvaranje makroekonomske stabilnosti.

  “Nama nije cilj da država ima sve veće i veće učešće u regulisanju, dozvolama, birokratiji i da se na taj način svojim angažovanjem ističe“, istakao je Senić na predstavljanju USAID ankete 1.000 preduzeća za 2012 godinu.

  Senić je naglasio da je cilj vlade da “u nekom narednom, kratkom periodu“ dođe do trenutka da stvari u Srbiji funkcionišu kako u velikoj meri funkcionišu u Evropi i SAD, a to je da uloga države u biznisu bude neviljdiva.

  On je podsetio da Vlada Srbije već preduzima korake za poboljšanje poslovnog ambijenta – modernizacija i reforma poreske administracije, ubrzavanje i pojednostavljivanje procedura za izdavanja građevinskih dozvola i onih vezanih za zemljište.

  Senić je rekao da je za poslovanje i podizanje konkurentnosti preduzeća u Srbiji važno i donošnje novog budžeta za 2013. godnu i radikalna fiskalna konsolidacija, kao i izmene zakona o Narodnoj banci Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE