Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas se obeležava Svetski dan štednje

  Danas je Svetski dan štednje, dan na koji se ističe vrednost štednje kako za pojedinca tako i za sveukupni ekonomski napredak. Danas u Srbiji zvanično počinje i Nedelja štednje, već tradicionalno period u godini tokom kojeg se banke trude da privuku što više novih štediša i zadrže postojeće.

  Kako su i ove godine „ograničeni“ u visini kamatnih stopa na štednju upozorenjem centralne banke, banke se trude da raznovrsnim proizvodima i interesantnim dodacima uz same kamate privuku što više novca građana.

  Prema nezvaničnim najavama bankara, ova „Nedelja štednje“ koja se obično „protegne“ na „mesec štednje“, razlikovaće se od dosadašnjih po nižim kamatnim stopama.

  Bankama je preporučeno da borbu za klijente i povećanje štednje usmere na poboljšanje uslova, širenje lepeze bankarskih proizvoda i obogaćivanje ponude štedišama. Prošlogodišnju nedelju štednje na apel guvernera NBS takođe su obeležile niže kamatne stope u odnosu na ranije godine.

  Srbija dočekuje Svetski dan štednje sa oko 7,9 milijardi evra devizne i oko 18 milijardi dinarske štednje u bankama.

  Svetski dan štednje ustanovljen je još 31. oktobra 1924 godine na 1. Međunarodnom kongresu štedionica u Milanu, u Italiji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE