Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đukić-Dejanović: Odvojiti stare i nove dugove u zdravstvu

    Ministarka zdravlja Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će stari i novi dugovi u zdravstvu biti odvojeni i da će novi morati da se plaćaju u roku od mesec do mesec i po dana.

    U intervjuu za dnevni list Danas, Đukić-Dejanović je rekla da su neredovne platiše doprinosa za svoje zaposlene najveći krivci što u zdravstvenom sistemu nema dovoljno novca, kao i da vlada planira da donese mere za rešenje problema.

    Ministarka je rekla da očekuje da od narednog meseca bude rešen i problem nestašice lekova jer je promenjen nerealni kurs od 99 dinara koji je pravio problem proizvođačima.

    „Taj problem smo rešili tako što smo kurs uskladili i to ćemo činiti svaka tri meseca. Takođe, korigovali smo cene lekova u odnosu na referentne zemlje – Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. S obzirom na to da je cena većine lekova u tim zemljama pala, cene medikamenata u Srbiji nisu i neće biti značajno promenjene bez obzira na obračun po drugačijem kursu. Rafovi u apotekama će već od narednog meseca biti puniji“, rekla je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE