Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smederevo: Rafinerija na sudu

    „Comico oil“ i Smederevo nisu postigli dogovor o novom roku za plaćanje zakupa za rafineriju. Grad je tužio investitora, jer nije u roku platio 652 miliona dinara za 113 hektara u industrijskoj zoni gde bi trebalo da se grade postrojenja, pa će o sudbini investicije odlučiti sud.

    Birokratski, pravni pa i politički rat vodi se na relaciji Smederevo – „Comico oil“. Posle tužbe grada, Privredni sud u Požarevcu dao je rok do 31. oktobra za dogovor dveju strana, ali sporazuma nema. „Comico oil“ je ponudio da zakup plati do 15. decembra uz garancije da će osam dana od plaćanja u posed, dobiti 113 hektara, kao i tri hektara kanala koja su sastavni deo lokacije. Grad je, međutim, tražio da to bude ranije, do 1. decembra, zbog usvajanja budžeta za narednu godinu.

    – Ponudili smo da zakup plate u roku od 30 dana od održavanja sednice Skupštine. Ideja je bila da se dogovorimo pre 1. novembra, da se održi Skupština koja mora da da ovlašćenje pravobranilaštvu za sudsko poravnanje na ročištu 31.oktobra – kaže za „Novosti“ predsednik Skupštine grada Branče Stojanović.

    Stojanović je na lokalnoj televiziji izjavio da odgovor nije stigao, što u „Comicu“ oštro poriču.
    – To nije tačno. Dali su nam rok od osam radnih sati da odgovorimo i da će u suprotnom smatrati da ponudu ne prihvatamo. Nije bilo izvodljivo da za tako kratko vreme kontaktiramo sa članovima konzorcijuma koji treba da ulože novac. Istina je da smo u famoznom roku od osam sati tako i odgovorili gradu – kaže Radomir Radivojević, zamenik generalnog direktora „Comico oila“.

    O novoj rašomonijadi stav će morati da zauzme Skupština grada koja jedina ima ovlašćenje da odluči hoće li dati novu šansu investitoru. Za 1. novembar je zakazana sednica, ali na dnevnom redu nema rafinerije.

    Tako posle trogodišnjih pregovora, političkih kriza, međusobnih optužbi i opiranja opozicije, od najavljene najveće grinfild investicije na Balkanu sada je jedino izgledan – sudski proces.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE