Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najlakši način da upropastite svoju pojavu

    Ako želite da upropastite svoju pojavu, uvek ima načina. Pitanje je samo kako da to izvedete na najlakši i najbrži mogući način.

    Ove će vam navike smaći osmeh sa lica kad se god pogledate u ogledalo, a i vaša će pojava konkurisati za jednu od odbojnijih.

    Stavljate na lice šta stignete. Ako želite lepu kožu, morate joj posvetiti bar malo pažnje. Za početak, nabavite kozmetičke preparate namenjene vašem tipu kože, a ne prve na koje naiđete u radnji. Iako su možda skupe, sve kreme i losioni nisu namenjeni svakom tipu kože i ne znači da su najbolji izbor.

    Mnogo diuretika. Kafa i alkohol u sebi sadrže supstance zbog kojih naše telo izbacuje tečnost, a to je problem kada je koža u pitanju i ceo organizam. Dehitratacija je opasnost u svakom smislu. Ako ne možete bez šolje kafe na dan (ili tri), onda bar pijte tečnost. Lekari kažu, osam čaša na dan.

    Brijanje na suvo. Iako ste u stisci s vremenom i nemate vremena za pravo brijanje, nedopustivo je da se brijete na suvo. Posledicama ćete se baviti duži vremenski period kao što su iritacije, urasle dlake, posekotine. Iako kasnite, pena za brijanje je obavezna. Svet neće stati zbog 10 minuta posvećenih vašoj bradi.

    Šake na licu. Navika dodirivanja lica može da uzrokuje infekcije i akne, a da ne govorimo o borama koje vam nikako ne trebaju pre vremena.

    Pogrbljenost. Ovakva figura okolini šalje više poruka – lenji ste, imate manjak samopouzdanja, aljkavi ste. Da li želite da vas drugi tako doživljavaju? Vežbajte ili bar svaki momenat mislite o načinu na koji stojite i ispravljajte se!

    Alkoholni dan za danom – da ne govorimo o mamurluku, zadahu iz usta, dehidriranoj koži punoj bora, nervozi jutro posle alkoholne noći. Alkohol je diuretik i za sebe vezuje vodu iz vašeg tela. Alkoholna pića su kalorična i verovatno baš i ne sanjate o pivskom stomaku i koži lica sa ispucalim kapilarima.

    Grickalice i „bela zla“. Sva veštački obojena hrana sa čudnim hemijskim nazivima u svom sastavu, šećer, margarin i belo brašno – prvi su na listi nepoželjnih na vašem meniju. Ako ste gladni i morate nešto da prezalogajite, uzmite lešnik, orah, voće, povrće…

    Pušenje. Da li je potrebno reći još nešto na temu ove navike? Koža pušača izgleda bar nekoliko godina starija nego što realno jeste, žuti nokti i prsti su neizbežni, a duvanski miris i nije jedan od svežijih i traženijih na tržištu.
     
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE