Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova hapšenja u aferi „Agrobanka“

  U toku je policijska akcija u nastavku istrage o aferi „Agrobanka“, a privedene su tri osobe, javila je jutros Radio-televizija Srbije.

  Privedeni su Stevan Alavanja, vlasnik preduzeća „Asprom“ iz Beograda, Bojan Simonović, član izvršnog odbora „Agrobanke“ i direktor preduzeća „Agrartrejd“ Predrag Vučković, preneo je RTS.

  Do sada je, zbog odobravanja kredita iz „Agrobanke“ bez pokrića, pod istragom 18 osumnjičenih, na čelu sa nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora „Agrobanke“ Dušanom Antonićem koji je sa još devet osumnjičenih uhapšen početkom avgusta.

  Dve sedmice kasnije, uhapšeno je još pet osumnjičenih, među kojima su vlasnik preduzeća „Habit farm“ Radoslav Sekulić i njegov sin Duško Sekulić. Uhapšeni su bili odgovorna lica u preduzećima „Habitfarm“, „Svis farmacija“, „Svis intermedikal“, „Produkt trejd“, „Vestern stajls“, „Luton“ i „Novi dani“.

  Oni su bili korisnici bankarskih kredita u „Agrobanci“, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema toj banci je više od 5,5 milijardi dinara.

  Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod „Agrobanke“, nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da istraga o malverzacijama u „Agrobanci“ nije završena ni nakon najnovijih hapšenja.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE