Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kuvajt kreditira izgradnju beogradske stanice Prokop

  Kuvajtski fond za arapski razvoj odobriće danas 25 miliona evra kredita Srbiji za završetak izgradnje buduće glavne železnice stanice u Beogradu, „Prokopa“.

  To je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću juče u Kuvajtu rekao premijer šeik Džaber Al-Mubarak Al-Sabah.

  „Ugovor o kreditu vrednosti od 25 miliona evra, pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje, rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine“, biće odobren danas, a zvanično će ga krajem novembra u Beogradu potpisati predstavnici preduzeća „Železnice Srbije“ i Kuvajtskog fonda za arapski razvoj.

  Kako se navodi u saopštenju Ljajićevog kabineta potvrdjeno je da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge železničke projekte u Srbiji što će, medjutim, zavisiti od uspeha izgradnje stanice „Prokop“.

  Premijer Kuvajta i Ljajić su zaključili da potencijala za saradnju i za kuvajtske investicije ima i u energetici, gradjevinarstvu, poljoprivredi, prehrambenoj industriji i turizmu.

  Ljajić je tokom zvanične posete Kuvajtu razgovarao i sa ministrom finansija Najefom Al-Hadžrafom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski razvoj Abdulvahabom Al Baderom i s generalnim direktorom Kuvajtske investicione agencije Baderom Saadom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE