Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeli 32. „Borini pozorišni dani“

  Predstavom „Narodna drama“ Olge Dimitrijević, u režiji Snežane Trišić i izvođenju pozorišnog ansambla iz Vranja, u rodnom gradu Bore Stankovića počeli su 32. „Borini pozorišni dani“.

  Ovu svetkovinu kulture Vranja i vranjskog kraja, na alternativnoj sceni Doma Vojske Srbije, sinoć je otvorila Zora Živadinović Davidović, unuka Bore Stankovića, koja se pre podizanja festivalske zavese, pozorišnoj publici predstavila izložbom fotografija i skica pozorišnih kostima rađenih uglavnom za dela svog dede.

  Ovogodišnje „Borine pozorišne dane“, koji će trajati do četvrtka, 25. oktobra, organizatori su najavili pod sloganom „Da umetnost ne zaćuti“ podsećajući tako kulturnu javnost na 2. jul ove godine, kada je, u podmetnutom požaru u susednoj diskoteci, do temelja izgorela i zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

  „Ništa nije večito. Moramo ići dalje i ne dozvoliti da se u Vranju ugasi ljubav prema pozorištu i dedinom delu“, kazala je Borina unuka, koja je na ovaj način ohrabrila građane Vranja i članove pozorišnog ansambla da istraju u brzoj obnovi izgorele zgrade pozorišta.

  Mlada rediteljka Trišić, koja je sa vranjskim pozorišnim ansamblom ovu predstavu pripremala u teškim uslovima, kaže da je presrećna i učinkom glumačke ekipe i reakcijama vranjske publike.

  „Po mnogo čemu, ovo je originalno i hrabro delo, koje smo pripremali u uslovima koji nisu bili pozorišni, tako da sam jedva čekala da vidim reakcije vranjske publike. Sada mogu da kažem da je cela ekipa sjajno uradila posao“, kazala je rediteljka Trišić.

  Druge festivalske večeri, na sceni Doma Vojske Srbije u Vranju, večeras će nastupiti ekipa Scene „Maska“ iz Šapca sa komadom „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“, koji je režirao Ivan Tomašević.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE