Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od 1. januara izjednačene državne i privatne apoteke

  Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je u Nišu centralizaciju nabavke lekova i opreme, kao i da će od 1. januara 2013. godine biti izjednačene državne i privatne apoteke.

  „Bilo bi dobro da nabavka lekova i opreme bude centralizovana jer bi se uštedela znatna suma novca. Taj centralizovani sistem morao bi da bude potpuno transparentan, potpuno jasan svakom čoveku“, kazala je ona novinarima tokom obilaska Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja 10. oktobra.

  Ministarka zdravlje je kazala da će izjednačavanje državnih i privatnih zdravstvenih ustanova, krenuti najpre od apoteka.

  „Lek na recept moći će da se nabavi i u privatnim apotekama od 1. januara. Apoteke moraju da raspolažu potrebnim stručnim kadrom i moraju da budu umrežena da bi se pratio recept“, rekla je Đukić- Dejanović.

  Ona je demantovala informacije prema kojima bi žene mogle da posećuju ginekologa o trošku države jednom u tri godine.

  Slavica Đukić Dejanović je kazala i da bi zdravstvene ustanove sekundarne i tercijalne zaštite ubuduće mogle dobijati novac prema broju obavljenih sličnih dijagnostičkih kategorija.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE