Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crveni krst Španije skuplja pomoć za sunarodnike pogođene krizom

    ‘Više ljudi nego što možete da zamislite treba pomoć u našoj zemlji. Podržite Crveni krst’, novi je slogan te organizacije u Španiji, koja je od svojih sunarodnika zatražila donacije kako bi se olakšao život najpogođenijima krizom.

    Na današnji dan obeležava se godišnji Dan male zastave, kada Španci obično pomažu stanovnicima svetskih područja pogođenih sukobima, nesrećama ili prirodnim katastrofama. Po prvi put u svojoj stogodišnjoj istoriji, Crveni krst apeluje na savest Španaca za prikupljanje donacija koje će se usmeriti njihovim sugrađanima.

    Stotine volontera izaći će na ulice 30 španskih gradova kako bi prikupili novčane priloge. Organizacija se nada da će uprihoditi najmanje 30 miliona evra, uz čiju će se pomoć u idućoj godini nahraniti oko 2,3 miliona Španaca i imigranata. U godini na izmaku, Crveni krst pomogao je da se nahrani oko dva miliona Španaca i imigranata; samo u julu, distribuirano je gotovo 7.000 tona hrane.

    Crveni krst poručio je da su nezaposlene cele porodice, te da iz godine u godinu raste broj dece koja žive u siromašnim domaćinstvima. Beskućništvo i nepostojanje poslovnih prilika za mlade ljude rezultiraju osećajem nesigurnosti i padom samopoštovanja.

    Čak 82 odsto primalaca socijalne pomoći živi ispod granice siromaštva. Od tog broja, 65 odsto je bez posla, a mnogi pritom više ne primaju ni naknadu za nezaposlene.

    Prema podacima Eurostata, statističkog zavoda EU-a, nezaposleno je više od 24 odsto Španjolaca. Ta stopa veća je od bilo koje druge članice EU-a i verovatno će nastaviti da raste, upozorava španski Crveni krst. Kampanja stiže u vreme rastućih sumnji da Španija može da vraća svoj dug.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE