Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljanje savremene kulture Južnoafričke Republike

    Izložba „South Africa Meeting Point 2012“, na kojoj će biti predstavljena unikatna umetnička dela nagrađivanih južnoafričkih umetnika kao i ekskluzivni primeri modernog južnoafričkog dizajna, svečano će biti otvorena 12. septembra u 19 časova, u velikoj Sali Ruskog doma u Beogradu.

    U organizaciji nevladine organizacije Africa Village i Ruskog doma u Beogradu, javnost će imati jedinstvenu priliku da se susretne sa delima poznatih južnoafričkih umetnika kao što su – Mbongeni Buthelezi, Andrew Nhlangwini, Vusi Mfupi, kao i fotografa – Bob Gosani, Ranjith Kally, GR Naidoo, Cedric Nunn, Sam Nzima i Paul Weinberg. Uz radove umetnika, tokom manifestacije će biti predstavljeni i unikatni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije Moya Afrika. Takođe, Beograđanima će biti prikazan i deo jedinstvene „Nala“ kolekcije keramike, koja je visoko vrednovana na aukcijama širom sveta.

    Ova ekskluzivna izložba, koja je deo velikog međunarodnog projekta čiji je cilj povezivanje Južne Afrike i Evrope, posle nekoliko evropskih metropola, dolazi i u Srbiju. Izložba predstavlja snažno svedočanstvo svakodnevnog života južnoafričkog naroda u borbi protiv podela stanovništva, rasnih zakona i težnje za ostvarivanjem osnovnih ljudska prava. Deo izložbe predstavlja i izložba fotografija čiji povod je stogodišnjica od osnivanja Afričkog Nacionalnog Kongresa (ANC), institucije koja predstavljala direktan odgovor na nepravdu prema većinskoj populaciji Južne Afrike.

    „South Africa Meeting Point 2012“ nakon zapadne Evrope dobija svoj nastavak u srpskoj prestonici do 20. septembra, nakon čega se seli u Moskvu, gde će se sledeće godine biti održan veliki festival u znak zahvalnosti Južne Afrike ruskom narodu u borbi protiv aparthejda.

    Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan od 13-20. septembra i otvoren za sve koji žele da pogledaju i dožive ovu jedinstvenu izložbu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE