Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koji grad je poneo titulu svetske prestonice mode?

    London je drugu godinu za redom proglašen svetskom prestonicom mode, prema redovnoj godišnjoj listi američke analitičke kompanije Global Language Monitor.

    Predsednik GLM-a Pol Pajak rekao je da su Olimpijske igre u Londonu i vojvotkinja od Kembridža kejt Midlton najzaslužnije za to što je britanski glavni grad osbranio prvo mesto na listi glavnih gradova mode.

    „Kejt Midlton, koja nijednom nije obukla pogrešnu stvar otkako se verila i udala za princa Vilijama dokazala je da ima ogroman uticaj na britanske modne brendove“, izjavio je Pajak, dodavši da to dokazuju i podaci o prodaji u svetu.

    „Druga važna stvar za listu bilo je održavanje Olimpijskih igara u Londonu“, na kojima se mogao videti utjicaj britanske mode, dodao je čelnik GLM-a.

    Na drugom mestu nalazi se Njujork, u kojem upravo počinje nedelja mode. Velika jabuka osvajala je šest puta titulu svetske prestonice mode otkako je GLM pre devet godina počeo da sastavlja listu.

    Na trećem je mestu Pariz, ali je Grad svetla prvi u kategoriji visoke mode.

    Prvih pet modnih središta sveta zatvaraju dva španska grada, Barcelona i Madrid. Milano, koji je pre tri godine bio prestonica mod, svrstao se tek na osmo mjesto.

    GLM je rang listu sastavio analizirajući podatke sa interneta, blogosfere i 175 hiljada članaka o modi iz štampanih i elektronskih medija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE