Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuska vlada predstavila program za zapošljavanje mladih

    Francuska vlada ponudila je da plati veći deo plata desetinama hiljada mladih ljudi koji će biti zaposleni sledeće godine, u okviru nastojanja predsednika Fransoa Olanda da smanji nezaposlenost.

    Nezaposlenost u Francuskoj iznosti 10 odsto, ali je na 22,8 odsto kad je reč o mlađima od 25 godina.

    Poslodavci u Francuskoj nerado zapošljavaju mlade zbog restriktivnih zakona o radu koji otežavaju otpuštanja, a pored toga kompanije često traže da mladi budu na dužoj neplaćenoj praksi pre punog zaposlenje.

    Prema planu koji je danas objavila vlada u Parizu, kompanije koje zaposle osobu staru između 16 i 25 godina na najmanje godinu dana plaćaće najviše 25 odsto od plate. Ostalo će plaćati država.

    Francuska vlada se nada da će naredne godine stvoriti 100.000 tih, kako je nazvala, „ugovora za budućnost, a u 2014. još 50.000.

    Oland je članovima vlade rekao da Francuska vodi „bitku za radna mesta“ i da je to prvi prioritet u mandatu vlade, navela je portparolka francuske vlade.

    Francuska vlada će prednost dati zapošljavanju mladih iz siromašnih oblasti koje su najviše pogođene porastom nezaposlenost, a favorizovani će biti medicina i digitlana i zelena tehnologija.

    Predlog treba da odobri parlament, ali u njemu većinu imaju socijalisti Fransoa Olanda koji je u kampanji obećao da će raditi na smanjenju nezaposlenosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE