Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Parada“ osvojila nagradu u Frajburgu

    Film Srđana Dragojevića „Parada“ je osvojio još jednu nagradu publike, ovog puta na filmskom festivalu u Frajburgu (Nemačka).

    Ovo je osma međunarodna nagrada za „Paradu“ na festivalima širom Evrope.

    „Milsim da je ovo veoma ohrabrujuće za našeg nemačkog distributera, kompaniju Neue Visionen iz Berlina, koja je zakazala početak nemačke distribucije za deveti septembar“, rekao je scenarista i reditelj filma „Parada“ Srđan Dragojević, koji se upravo vratio iz Berlina gde je čitav dan davao intervjue za nemačke medije pred premijeru u septembru.

    „Velika je stvar da film iz male zemlje ima tako veliku distribuciju, cak sa četrdeset i pet kopija, više nego sto je bilo na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije. Naravno, pomalo je neobično gledati svoj film nahsinhronizovan na nemački, ali sam impresioniran koliko je to profesionalno urađeno i koliko glasovi nemačkih glumaca liče na naše. Nikola Kojo, Milos Samolov i ja idemo u Nemačku devetog septembra i prisustvovaćemo premijerama u šest najvećih nemačkih gradova. Moram da podetim da je institucija koja je prva, pre svih drugih, pomogla film, bila nemačka ambasada u Beogradu. Oni su jako zadovoljni kako je film uspeo i koliki praktičan uspeh ima u rušenju stereotipa prema LGBT populaciji, da je Nemačko ministarstvo spoljnih poslova naložilo ambasadama u desetak država Evrope u kojima postoji živa diskusija o poštovanju ljudskih prava da organizuju projekcije našeg filma. Do sada je „Parada“ prikazana u glavnim gradovima Moldavije i Albanije. Čini mi se da, zbog svega ovoga, „Parada“ ima jako dobar uticaj na imidž naše zemlje i jako sam ponosan zbog toga“, dodao je Dragojević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE