Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Najveći 3D oslikani javni prostor za Ginisov rekord

    Savremeni umetnici pokazali su svoje veštine tokom drugog Street Art Festivala u nemačkom gradu Vilhelmshafenu. Sudelovali su umetnici iz svih delova sveta, a najveću pažnju privukli su Gregor Vosik, Melani Berg i Lidija i Vanesa Hicfild.

    Bez korišćenja slike ulepšali su jedan trg 3D slikom od 1.570 kvadratnih metara. Slika dimenzija 73 sa 30 metara predstavlja najveći do sada trodimenzionalno oslikani javni proctor i čeka potvrdu Ginisovog rekorda.

    Umetnost oslikavanja urbanih delova grada zaživelo je krajem 60-ih godina prošlog veka u SAD-u, a grafiti su služili u svrhu političkog aktivizma, ali i obeležavanja teritorija raznih uličnih bandi, postavši jedno od sastavnih delova hip hop kulture. Evolucija je donela štošta zanimljivog pa su u međuvremenu javni prostori ukrašeni reprodukcijama slavnih umetničkih djela, a danas postoji i trodimenzionalno oslikavanje koje se lukavo poigrava optičkim iluzijama.

    Zanimljivo je da takvi ulični festivali privlače pažnju velikog broja posetilaca, koji vrlo često postaju i učesnici nastajanja umetničkih dela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE