Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zatvorena agencija za promociju „abortus turizma“

    Kancelarija za promociju kulture i turizma ambasade Turske u Sarajevu saopštila je danas da je zabranjen rad turističkoj agenciji „Baracuda turizm“, koja je promovisala takozvani abortus turizam u BiH.

    Prema navodima medija u BiH, kompanija „Barracuda Tour Company“ iz Istanbula pre dve sedmice počela je da organizuje turistička putovanja čiji je cilj bio izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gde četiri dana, tri noćenja i abortus ukupno koštaju 600 dolara.

    U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam ambasade Turske u BiH Džengiza Ajdina navodi se da je Ministarstvo za kulturu i turizam Turske pre 10 dana otvorilo istragu o ovom slučaju, preneo je portal Klix.ba.

    „Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesrećni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu sa našim etičkim shvatanjima i shvatanjima turizma uopšte. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske spomenutoj agenciji je oduzeta turistička licenca“, navodi se u saopšenju.

    Kako je u izjavi agenciji Anadolija objasnio ataše Ajdin, utvrđeno je da je agencija „Baracuda turizm“, pored BiH, nudila i posete radi abortusa i u Ukrajini, Rumuniji i još nekim zemljama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE