Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Revija nezavisnih filmova u „Srpskom Holivudu“

    Druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije u „Srpskom Holivudu“ počinje sutra na planini Rudnik, najavila je producentska kuća „Fiks fokus“ iz Beograda.

    Do 29. jula biće prikazano sedam novih filmova u konkurenciji za nagradu „Šumski patuljak“ i tri van konkurencije. Prva revija održana je sredinom prošlog avgusta, sa 11 dugometražnih i srednjemetražnih igranih filmova nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

    U zanimljivom prirodnom ambijentu u selu Mutanj u petak 27. jula, pred zvanično otvaranje programa i najavljeni telefonski kontakt sa američkim Holivudom, biće prikazana jednosatna dokumentarna reportaža pod nazivom „Prva revija nezavisnog off-filma Srbije – 2011“ autora Miroslava Nikolića i Bate Petrovića.

    Slede filmovi u konkurenciji „Hipnoza“ Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca i „Putevima Tibor Sekelja“ Stipana Milodanovića iz Subotice.

    U subotu uveče u zvaničnoj selekciji učestvuju tri filma – epizoda „Šifra“, iz serijala „Potpisani“ Marka Kovača iz Beograda, „To moram“ Branka Radakovića iz Bača i „Filozof iz našeg sokaka“ prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice.

    Van konkurencije biće prikazan film koji je sniman na Rudniku 1999. godine – „Novi Orion i Carica Nirdala“ autora Nebojše Pjevića. Za nedelju su najavljeni epizoda „Voz“ iz Kovačevog serijala „Potpisani“ i „Obrt“ Srđana Stojanovića iz Beograda u konkurenciji. Na kraju će van konkurencije biti prikazan „Srpski filmski mjuzikl“ autora Bate Petrovića.

    Reviju finansijski i materijalno pomažu Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i SO Gornji Milanovac, a tehničku podršku daje beogradsko producentsko preduzeće „Fiks Fokus“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE