Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Schneider Electric Srbija d.o.o.

    Schneider Electric je internacionalna kompanija specijalizovana za oblast upravljanja energijom koja broji preko 130 000 zaposlenih u preko 100 zemalja širom sveta. Svoju misiju bazira na tome da omogući pojedincima i kompanijama optimalno i racionalno korišćenje energije.

    Na tržištu Srbije, Crne Gore kompanija posluje od 1997. godine kada je u Beogradu otvoreno predstavništvo, a od 2002. kompanija posluje kao D.O.O.

    Schneider Electric nudi rešenja koja su energetski efikasna, rešenja koja smanjuju potrošnju električne energije, tehnologiju i procese koji omogućavaju da se sa manje energije ostvari ista produktivnost ili komfor. Kompanija nudi proizvode i rešenja iz domena distribucije električne energije (srednjeg i niskog napona), merenje, kontrolu i upravljanje energijom, idustrijsku automatizaciju i kontrolu, instalacione sisteme i kućne automatizacije, nadzorno-upravljački sistem i kontrolu u objektima, besprekidno napajanje (APC by Schneider Electric), video nadzor (Pelco by Schneider Electric).

    Osnovna strategija firme je rad sa partnerima, renomiranim domaćim preduzećima koja su obučena za montažu i ugradnju njihove opreme. Razvili su mrežu od preko 20 zvaničnih distributera i sistem integratora, koji poseduju sopstvene lagere robe. Isto tako imaju i ugovore sa oko 60 prodajnih mesta širom tržišta Srbije i tržišta Crne Gore.

    Od 2011.godine Schneider Electric je izvršio akviziciju kompanije Telvent koja je svetski lider u upravljanju velikim infrastrukturnim sistemima. Rešenja za koja je ovim putem obogaćena ponuda kompanije Schneider Electric su upravljanje u drumskom i železničkom saobraćaju, upravljanje gasovodima, naftovodima, vodovodima i elektrodistributivnim sistemima. Jedan od 4 razvojna centra u svetu Telvent DMS nalazi se u Novom Sadu i proizvodi softver koji omogućava optimalno upravljanje i velike uštede u distribuciji električne energije.

    Schneider Electric Srbija osim plasmana i prodaje opreme pruža svojim klijentima kompletnu prateću uslugu. Stručni kadar je sposoban da pruži tehničku podršku putem stručnih konsultacija i sugestija, kataloške dokumentacije, uputstva za montažu i održavanje, softverske podrške, obuke korisnika i servisiranja ugrađene opreme.

    Direktor kompanije Schneider Electric, gospodin Dragoljub Damljanović, za Bizlife portal kaže da je za stvaranje uspešnog preduzeća neophono imati viziju posla kojim se preduzeće bavi, strategiju rada i ljude.

    „Potrebno je naći mesto na tržištu, razvijati posao i biti spreman na konstantno usavršavanje i promene koje nameće okruženje. Današnje poslovno okruženje je veoma dinamično i rizično, preduzeće mora konstantno da se prilagođava promenama i da pokuša da iskoristi šansu u tromosti konkurencije. Velika promena u poslu u odnosu na pre nekoliko godine je potreba da se vrši konstantno sagledavanje rizika u cilju izbegavanja rizičnih situacija,“ rekao je Damljanović.

    Istakao je da su glavni oslonac svakog preduzeća zaposleni koji u njemu rade. „Oni su temelj uspeha svakog poslovnog poduhvata. Samo preduzeća koja vode računa o svojim zaposlenima, konstanto ih usavršavaju i brinu se o atmosferi na poslu i timskom duhu imaju elemenata da računaju na dugoročan uspešan razvoj,“ rekao je Damnjanović.

    Kako bi se povećao broj uspešnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji direktor kompanije Schneider Electric kaže da je neophodno da država pojednostavi propise u poslovanju, smanji poreska davanja na nivo koji bi većini preduzeća omogućio da legalno posluju kao i stvarnje poslovnog i zakonskog okruženja u kome preduzeća mogu brzo i efikasno da ostvaruju i brane svoje interese.

    Na pitanje kako vidi dalji razvoj Schneider Electric-a, Dragoljub Damljanović kaže da će ova kompanija širiti mrežu svojih partnera, razvijati nove licencne programe i pokretati proizvodnju u lokalnom okruženju i animirati još veći broj preduzeća u međusobnoj saradnji.

    Takođe jedna od naših osnovnih aktivnosti je podizanje svesti o energetskoj efikasnosti i smanjenju zagađenja životne sredine, kao i na konstantnom poboljšanju nivoa tehničkih standarda u društvu u cilju povećanja efikasnosti i očuvanja resursa. Takođe, planiramo i dinamičan razvoj globalnog razvojnog centra za DMS softver u Novom Sadu,“ zaključio je Damljanović.

    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE