Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Kanjoš Macedonović“ u Budvi

    „Kanjoš“ je ponovo u Budvi. Na sceni između crkava u starom budvanskom gradu večeras će biti izvedena prva ovogodišnja repriza prošlogodišnje, veoma uspele koprodukcije Grada teatra i Narodnog pozorišta iz Beograda, po tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

    „Kanjoš Macedonović“ nije nikakav rimejk predstave od pre dvadesetak godina.

    – Tadašnja predstava bila je o Paštrovićima i sledila je taj neki tradicionalni, mitski nanos o Kanjošu koji je pobedio, ne toliko hrabrošću i junaštvom koliko mudrošću. Ovoga puta umesto tog idiličnog paštrovićkog društvenog pejzaža, htela sam da napravim jednu oštru, vrlo gorku i crnu predstavu o tome kako je mala sredina, u suštini, vrlo dvolična i opaka. To je sredina koja usled te svoje plemenske zatvorenosti, preuveličava sopstvenu važnost i značaj – kazala je Vida Ognjenović.

    U novom „Kanjošu“ koji će biti na repertoaru festivala i u utorak, igraju: Igor Đorđević, Marko Baćević, Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Aleksandar Đurica, Branko Vidaković, Pavle Jerinić, Branko Jerinić, Zoran Ćosić, Radovan Miljanić, Nebojša Kundačina, Mišo Obradović, Siniša Ubović, Hadži Nenad Maričić, Tanasije Uzunović, Andrea Maričić, Milo Lekić, Zorana Bečić, Stela Ćetković, Bojana Stefanović, Jelena Vesković, Biljana Đurović, Marta Ćeranić, Stevan Piale. Scenograf je Miodrag Tabački, kostimograf Ljiljana Dragović, kompozitor Zoran Erić, dramaturg Božo Koprivica, a scenski pokret je uradio Saša Krga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE