Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas preliminarni rezultati prijemnih ispita za fakultete

    Fakulteti Univerziteta u Beogradu danas će objaviti preliminarne rezultate prijemnih ispita, ali neke ustanove su već istakle nezvanične rang liste na svojim oglasnim tablama i sajtovima.

    Prema kalendaru upisa, kandidati koji nisu zadovoljni postognutim mestom na rang listi jer smatraju da su oštećeni, mogu danas i sutra dekanu fakulteta da ulože žalbu, odnosno Savetu fakulteta, kao drugostepenoj instanci.

    Konačne rang liste fakulteti će objaviti 2. jula, a upis počinje od srede, 4. jula. Konkursna pravila predviđaju da kandidat koji je stekao pravo upisa, ukoliko određenog dana ne bude na fakultetu prisutan na prozivci, gubi pravo upisa i umesto njega biće primljen sledeći kandidat sa konačne rang liste.

    Tri fakulteta Univerziteta u Beogradu – Elektrotehnički, Pravni i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, povećali su školarinu u odnosu na prošlu godinu.

    Maksimalan broj poena koji kandidat može da osvoji je 100, uspeh iz srednje škole može da obezbedi najviše 40 bodova, dok na prijemnom ispitu može da se prikupi do 60 poena.

    Na ostalim univerzitetima u Srbiji upisni kalendar je nešto drugačiji, pa je u toku prijavljivanje budućih brucoša.

    Kao i ranijih godina, najviše budžetskih brucoša planira da upiše Univerzitet u Beogradu (9.330), slede Univerzitet u Novom Sadu (blizu 5.000), niški Univerzitet (2.908), Univerzitet u Kragujevcu (2.200), Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici (1.049), u Novom Pazaru (605), Univerzitet umetnosti (282) i Univerzitet odbrane (215).

    Foto: www.novosti.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE