Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trgovci krivi za neuspeh JP Morgana

    Trgovci u najvećoj američkoj banci JP Morgan koji se kriju iza njenog gubitka od dve milijarde dolara nisu imali dovoljno razumevanja za rizike koje preuzimaju, rekao je izvršni direktor ove banke Džejmi Dajmon američkim zakonodavcima.

    Regulatorna tela su utvrdila da je bilo grešaka u vođenju ovog bankarskog giganta, uveravajući da ne postoji pretnja od širenja „zaraze“ na druge banke.

    Izvršni direktor Dajmon objasnio je gubitke glavnog investicionog sektora (CIO), prema čijim rečima je strategija trgovaca, koja je dovela do gubitaka, bila „loše zamišljena i proverena“. „Njihova strategija nije bila dovoljno analizirana ili podvrgnuta detaljnim stres testovima unutar CIO i nije revidirana van CIO“, rekao je Dajmon.

    Banka JP Morgan je 10. maja šokirala investitore kada je saopštila da je u poslednjih šest meseci pretrpela gubitak od dve milijarde dolara zbog pogrešne strategije u trgovini finansijskim derivatima iz portfelja koji je služio za zaštitu od rizika i mogućeg gubitka od dodatnih milijardu evra do kraja juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE