Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prave reči za bolju radnu biografiju

    Prilikom pisanja biografije koriste se razni glagoli i pridevi kojima ističemo svoju kreativnost u radu, kao i lične kvalitete, sposobnosti, mogućnosti. Izbor određenih reči može da utiče na konačnu odluku poslodavca.



    Jedno vreme veoma popularan izraz bio je „timski rad“ koji danas zbog česte upotrebe ne govori ništa konkretno.

    Šablonsko pisanje biografije može se pokazati pogrešnim zbog prevelike količine nepotrebnih podataka, a ono na šta svakako treba obratiti više pažnje jeste na ostvarene uspehe, a ne na sam opis posla koji ste obavljali. Zapravo govori se o istoj stvari ali one drugačije zvuče.

    Treba dobro razmisliti o svojim kvalitetima i pravilno odabrati reč koja najbolje opisuje vašu sposobnost, kreativnost i da se predstavite u pravom svetlu i navedete poslodavca da vas pozove na razgovor.

    Glalgoli poput: osvojiti, prikupiti, konsolidovati, razlučiti, sprovesti, pojačati, nadmašiti, uticati, inicirati, mogu vašu biografiju učiniti jedinstvenijom i zvučnijom poslodavcu. Ipak, ne treba se slepo držati ponuđenih glagola, ali mogu biti od pomoći da dođete do reči koja vas najbolje opisuje.

    Kao i mnoge druge stvari, pisanje biografije i molbe podložni su promenama, neki zastarevaju i nastaju novi, shodno tome ovo su još neki od ponuđenih glagola koji mogu biti od koristi: osvežiti, rukovoditi, maksimizovati, zakupiti, generisati, udvostručiti, pobediti, ubrzati

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE