Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    London po drugi put za redom vodeća turistička destinacija

    Ovogodišnjom proslavom kraljičinog dijamantskog jubileja London se etablirao kao trenutno najprivlačniji grad na svetu i nastavlja da bude u centru zbivanja rangiran kao vodeća svetska turistička destinacija u drugom godišnjem istraživanju „Global Destination Cities Index “, koje je sprovela kompanija MasterCard Worldwide. Po drugu godinu za redom očekuje se i da će u prestonici Velike Britanije biti zabeležena najveća potrošnja međunarodnih turista, veća nego u Njujorku, Bankoku, Parizu i Singapuru.


    Širokom ponudom renomiranih muzeja, vrhunskih restorana i pozorišta London itekako ima čime da privuče trusiste. Posetioci Londona u  proseku troše više nego što to čine posetioci svih ostalih gradova. Kao globalni centar London ima dobre šanse da postane takozvana  „ bezgotovinska prestonica“ u ne tako dalekoj budućnosti. Predviđanja kompanije MasterCad su da elektronske transakcije mogu nadmašiti gotovinske u Velikoj Britaniji do 2025.godine.

    Komentarišući prvo mesto koje je London zauzeo na ovaoj listi, gradonačelnik Londona Boris Džonson izjavio je: „Kao što je dokazala i fantastična proslava dijamantskog jubileja, London je grad koji ume da organizuje zabavu i dok se pripremamo da ugostimo najveće Olimpijske igre koje je svet ikada video, nije iznenađenje što je naš grad prvi izbor turista. Pored velikog broja događaja, festivala i aktivnosti koje su planirane da se održe tokom leta, London je prestonica prvoklasnih muzeja, restorana, pozorišta i mogućnosti za šoping, što sve zajedno osigurava našu nepobedivu poziciju“.

    Istraživanje kompanije MasterCard „Global Destination Cities Index“ rangira gradove na osnovu broja posetilaca i na osnovu ukupne potrošnje koju ti posetioci ostvaruju u tim gradovima, na osnovu čega se kreiraju prognoze za rast tokom 2012. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE