Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložbu slika Šumanovića videlo 11 000 posetilaca

    Izložbu slika Save Šumanovića u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije od 18. maja kada je postavljena videlo je 11 000 posetilaca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
     
    Izložba pod nazivom “Poslednja decenija“, koja obuhvata izbor dela iz poslednje decenije Šumanovićevog stvaralaštva u Šidu od 1931. do 1942. godine, je organizovana u saradnji sa Galerijom slika “Sava Šumanović“ iz Šida, koja ove godine obeležava 60. godišnjicu rada i kojoj je ovo drugo gostovanje u Domu Vojske Srbije. Kao i tokom prvog gostovanja ove galerije u Domu VS, u decembru 2010. i januaru 2011. godine, kada je tadašnju postavku “Put do slike“ videlo oko 18 000 posetilaca, veliko je interesovanje posetilaca i za izložbu “Poslednja decenija“ koja će biti otvorena do 23. juna. Kao teme Šumanovićevog rada u tom periodu ubedljivo dominiraju pejzaž i akt. Autori izložbe su Vesna Burojević i Ljubica Jukić, kustosi Galerije slika “Sava Šumanović“ iz Šida.
     
    Prateći program izložbe je postavka u Maloj galeriji Doma VS pod nazivom “Sava Šumanović – lično, porodično, nacionalno“, koja obuhvata izbor fotografija i dokumentarne građe o umetniku i njegovoj široj porodici, čime su predstavljeni manje poznati detalji iz Šumanovićevog života, stvaralaštva i okruženja u kojem se kretao. Autor ove postavke je upravnik Male galerije VS Radovan Sremac.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE