Priprema tehničke dokumentacije za izgradnju pristaništa u Kostolcu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priprema tehničke dokumentacije za izgradnju pristaništa u Kostolcu

  Pripreme za izgradnju pristaništa u Kostolcu su u toku, a o izradi investiciono-tehničke dokumentacije “Elektroprivreda Srbije” posao dogovara sa firmom “Ehting” i Saobraćajnim institutom CIP.
   

  Izgradnja pristaništa, vrednog 21 mil EUR, odvijaće se u dve faze. U TE-KO “Kostolac” očekuju da bi nakon kompletiranja tehničke dokumentacije i pripremnih radova, tender za izvođača mogao biti raspisan krajem godine.

  U prvoj fazi je planirana izgradnja industrijskog pristaništa za potrebe PD TE-KO “Kostolac”, a završetak izgradnje se očekuje do 2014. Ulaganja u toj fazi će biti 13 mil EUR. U drugoj fazi će se pristanište izgraditi i kao javno-komercijalno, a za to bi trebalo izdvojiti još 8 mil EUR.
   
  Pristanište “Kostolac” služiće za rečni transport krečnjaka, od kamenoloma Jelenska stena kod Golupca do TE Kostolac B, kao i za prevoz opreme, ali i odvoz pepela, gipsa i dr.
   
  Projekat izgradnje pristaništa “Kostolac” predstavlja jedan od projekata koji će se realizovati u okviru PD “TE-KO” Kostolac iz sredstava kreditnog aranžmana, u skladu sa Zakonom o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za prvu fazu Paket projekta Kostolac, potpisanog između Vlade Srbije i kineske Export-Import banke.
   

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE